Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Jana ekonomi melalui penulisan

on October 24, 2007

Salam hormat & salam sejahtera kepada semua yng sudi membaca blog aku ni..
Aku sebenarnya tak tau apa benda yang aku nak post kan. Cuma hanya luahan fikrah je. Masa Presiden PERMATA bagi ucapan penerangan tentang PERMATA pada Majlis Happay Edul Mubarak di Jamiah tempoh hari, aku tertarik apa yang Presiden katakan tentang menulis buku untuk jana ekonomi persatuan. Pasal penulisan buku ni, kami (budak-budak KIDR) semua telah diberi pendedahan pasal cara-cara menulis buku ni. Kami telah diberi pendedahan awal bagaimana menulis & mencari bahan sebelum membuat Kajian Ilmiyyah (latihan tesis). Jadi pada fikiran aku, aku nak perbaiki tesis aku tu jadi satu buku bacaan orang diluar sana. Kurang-kurang aku dapat la berbakti menyebarkan ilmu yang sikit ni. Kurang-kurang dapat la komentar dari orang yang sudi baca karya aku nanti. Bukan senang nak buat tesis ni. Sehari suntuk dude nak siapkan satu kajian. Nak cari tajuk 1 hal. Alhamdulilah selesai juga la tesis aku tu. Aku rasa nak la dijilidkan. Pastu jual. Dapat jana ekonomi akan datang, he3…just cadangan je. Tengok la cmne kan. Tajuk aku ni, kepimpinan menurut pandangan Islam, satu kajian di Daerah Ipoh. Kalau dikembangkan lagi, mesti syok. Tajuk aku ni khusus dalam Siasah Syariyyah. Kawan-kawan lain punya kajian lagi hebat-hebat. Kiranya dapat dikumpul & dijilidkan pastu dipasarkan. Mungkin dapat dijadikan rujukan umum.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span

%d bloggers like this: