Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Semangat Yang Datang

on March 12, 2008

Semalam kami de buat perbincang sikit kt Bait Sejati. Perbincang ilmiah sikit bersama Wali & kwn2 (Adi Amzar, aku, lutfi, Hanan, Epoi, Ikhwan & Amir). Kami berbual pasal Mesyuarat Agong PERMATA, saja bual2 sambil kongsi idea masing2. Ikhwan jd Pengarah Mesyuarat Agong 2, dia punya la semangat tak ingat punya.ho3 =) Puas kami memerli tapi dia masih lagi tak perasan2.

Pe yang aku dapat dlm bual2 tu, de antara kami masing2 melontarkn idea yang bernas pasal Mesyuarat Agong 2. Antara soalan yang masih aku ingat,

1 >bagaimana kita nk selesaikan masalah bab solat sewaktu masyuarat berlangsung supaya tidak berlaku kejadian yang tidak diingini seperti takut pelajar lari la selepas solat, & sebagainya?

  • Hmm antara lontaran idea untuk selesaikn masalah tersebut, kita buat Msyuarat Agong 2 kt tempat jauh (lebih drpd 2 Marhalah atau lebih). So leh la jamak’ kan solat 2..
  • Buat je Masyuarat tu kat Masjid. So bila time waktu solat terus je solat berjemaah ramai2.
  • Tak pun solat je di akhir waktu. Contonhya kalau dh masuk Zohor, trus kn je mesyuarat bila lg beberpa minit nak masuk Asar baru la solat Zohor ramai2 (Zohor di akhir waktu). Erm bila selesai je Zohor trus je Asar kn, so solat Asar la.Pstu smbung balik masyuarat. Save time..

2 >Bagaimana nk tarik supaya org datang Mesyuarat Agong 2?

  • Buat la cabutan bertuah. Hadiah pulak best2 gempak2..Pe2 pn kena la buget lebih kn.ho3 ;P
  • Setiap bacth wajib buat persembahan. Seperti kuda kepang ke, pentomen ke, nasyid ke atau sebaginya mengikut tema masyuarat.
  • Adakan anugerah bagi setiap katagori. Misalnya anugerah bacth terbaik ke, perwakilan yang lantang ke, pimpinan cemerlang ke atau sebaingnya.
  • Adakn tema masyuarat. Contonya tema ala2 pakaian 90-an. So setiap org yg datang kena la pakai pakaian ikut tema masyuarat 2. Tema pakaian Muslim Muslimah ke, tak pun laki ala2 pakaian Raihan yg akhwat ala2 Wardina.Ha gempak x?

3> Bagaimana pula untuk meramaikn orang keluar undi @ buang undi bagi mengundi barisan calon2 pimpinan?

  • Adakan undi cara online.YM ke, email ke, tak pun send msj.
  • Sapa yang buang undi, dpt topup free.ho3..
  • Sapa2 yg jd ajk SPR kena datang rumah ke rumah.
  • Apa2 pn promosi mengundi tu kena hebat

 Hmmm ni semula adalah lontaran idea pelik je dari aku & kwn2 semasa sembang2 pasal mesyuarat agong kt bait Sejati semalam. Sebenarnya kami just nk lihat tempat utk progam thn 1 yang mana lokasinya di Bait Sejati. Time makan2 tu wali, adi amzar pulak de saje sembang2 kn. Ikhwan plk time 2 buka cerita pasal Mesyuarat Agong..hhmmmm pelai mcm2 la lontaran idea yg keluar..hehehe =)


2 responses to “Semangat Yang Datang

  1. uday994 says:

    pehhh…segan laa…promote nama aku dlm blog hg…hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span

%d bloggers like this: