Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Asyik dan jemu…Sebab apa?

on September 23, 2008

Ala bosan la. Asyik-asyik makan benda yang sama. Roti, roti, roti…Ayam, ayam, ayam..

Makan je la mana yang ada…Kita kena akui yang arab ni memang tak boleh makan makanan kita. Tapi mengapa kita boleh?

p/s :- untuk mengetahui nama setiap makanan di atas, sila klik gambar tersebut.


15 responses to “Asyik dan jemu…Sebab apa?

  1. buzzybug says:

    arab memang x boleh makan makanan kita ek? sebab kat sana x ada kot makanan kita… hmmm…

  2. نورنانا says:

    sebab tekak kita ni international..

    hehe..

  3. Kujie says:

    Salam..Terimakasih kerana bertandang ke blog saya.

    owh..belum dapat sesuaikan ‘tekak’ ke?

  4. cikf=) says:

    hehe..mungkin sbb kite ni mmg suke mencube, terutamanye makanan…hehe

  5. hihi..sebab kita ni beshhh;)

    salam ziarah!selamat berpuasa dan berhari raya;)

  6. selamathariraya says:

    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████

    KINI TELAH DIBUKA..
    PUSAT DOWNLOAD MELAYU

    MACAM-MACAM ADA! DOWNLOAD SECARA PERCUMA!!!
    ►Audio Muzik
    ►Ceramah & Motivasi
    ——Audio
    ——Video
    ►Ebook
    ——Majalah
    ————————Majalah PC ada,
    ————————Majalah PC Xtra ada,
    ————————Mangga ada,
    ————————Ujang ada,
    ————————Mastika ada,
    ————————Gila-Gila ada,
    ————————Majalah Apo? ada,
    ————————Majalah Gempak ada,
    ————————Majalah Utopia ada,
    ————————Majalah Mingguan Wanita ada,
    ————————Majalah Mastika ada,
    ————————Majalah Wisel ada,
    ————————Majalah Arena Bolasepak ada,
    ————————Majalah Hai ada,
    ————————Majalah Maskulin ada,
    ————————Majalah G3 ada,
    ————————Majalah Max It ada,
    ————————Majalah Star Soccer ada,
    ————————Majalah Klik ada,
    ————————Majalah Remaja ada,
    ————————Majalah CHIP ada,
    ————————Majalah Aliran Informasi Pertahanan TEMPUR ada,
    ————————Majalah Rasa ada,
    ►Filem
    ——Versi DVD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    ——Versi VCD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    ►Rancangan Televisyen
    ——8TV
    ——Astro Ceria
    ——Astro Prima
    ——Astro RIA
    ——AXN
    ——NTV7
    ——RTM
    ——TV3
    ——TV9
    ►Video Muzik
    ——Muzik Indonesia

    dan banyak lagi..!!!

    Masuk sini= http://media-mlayu.notlong.com

    TENGOK DULU BARU TAHU, CAKAP SAJA TARA GUNA

    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████

  7. !x0r@ says:

    hmm.. kalau saya pun, ntah2 susah nak makan makanan selain yg saya selalu makan. tapi kalau dah duduk jauh dari M’sia.. nak tak nak, kena la makan apa yg arab makan kan. takpe la.. sabar je🙂

  8. alifdalmim says:

    hmm..sbb MALAYSIA BOLEH kot??

  9. fiza says:

    sebab kita ni jenis yg tak kisah… berani mencuba, penyabar, pandai menyesuaikan diri… ehehe… bleyka ckp gitu…

  10. shinja says:

    buzzybug :- a’ah arab kt sini susah sangat la nk rasa makanan kita ni. Kat sini susah nak dapatkn bahan2 seperti serai, kunyit, laksa,kicap & barang2 untuk di masak pada masakan Malaysia. Lain lah di Mesir,di Mesir banyak la masakan Malaysia.Sebabnya ramai sangat budak2 Malaysia.Sampai tahap de restoren Malaysia. Kat sini xramai.

    Nur NaNa :- international..sume benda jenis makanan kita leh terima.Hebat kn?

    Kujie :- Salam buat MaMa Jie..sama2..aMz suke lawat2 kt blog org.Leh tambah sedikit ilmu & pengalaman cerita2 dari org..hi3..
    aMz dh suaikan tekak ni dgn makanan arab,cuma kwn2 yg baru ni,student baru lom lagi nk suaikan diri.hi3…

    cikf=) :- hehe..kita ni mencube sume benda. Kalau bab makan ni suke sangat ye..hi3.

    Princess Liyana :- hihi..yup memang kita ni best!!
    Salam Ziarah juga & selamat berpuasa serta hari raya..

    !x0r@ :- makan apa saje tu leh je.Tp kurang2 nk la jgk rasa makanan Malaysia. Bukannya nk selalu pun, just sekali sekala je.Tul x?

    alifdalmim :- hai aDam!! yiHaa!!! HIDUP MALAYSIA!! MALAYSIA BOLEH!!!

    fiza :- kita leh hidup di mana2 pun, janji kena de nasi kot.Klo semata2 makan roti je, hai sakit tu..hi3..

  11. Fifi says:

    Makanan memang sedap…hehe.. Terutamanya mansaf.. Cuba amzari rasa..sedap.. Macam minum ribena.. Hahahahaha..

  12. Bayan says:

    Budaya memebezakan makanan kita. Apabila tidak dibudayakan, maka tidak biasa atau susah diterima sesuatu yang baru tu.

  13. shinja says:

    FiFi :- Hai kamu ni suke makan je ye.Oh mansaf ek? Hmm leh la ko tagkap gambar pastu kongsi kn cerita mansaf tu kat rakyat2 bloger nak?

    Bayan :- Masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaumm..

  14. Bayan says:

    Apa plak…masuk kandang harimau kena ngap laaa…. hahahhaha

  15. shinja says:

    Owh kena ngap ye? kalau kita kena ngap, kita ngup…kuwang2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span

%d bloggers like this: