Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Hari Kedua di MSD..

on October 1, 2008

Salam Lebaran & Selamat Hari Raya..

Hari ni aku & kawan-kawan Mu’tah raya di MSD (Malaysian Student Department) pula, di amMan. Seperti setiap tahun raya, MSD akan buat open house. Semua student dari setiap mantiqah (zon), baik dari Irbid, Mafraq, Mu’tah & aMman sendiri akan hadir bagi memeriahkan rumah terbuka MSD ni.

Kali ini sambutan raya di MSD dihadir oleh Tengku Muda Pahang Tengku Abdul Rahman Ibnu Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah. Ha time bergambar bersama Raja tu yang tak tahan tu. Masing-masing de kamera, pe lagi..

Kami dari Mu’tah bertolak dalam jam 11 lebih, kerana sudah ditetapkan bahawa zon Mu’tah ni time makannya start jam 12.30tghr. So g pun lewat la juga kn.hi3..Dengan menaiki sebuah bas & sebuah van memeriahkan open house MSD kali ni.

Kali ni aku lihat rata-rata yang ramai pelajar baru yang mewarnai suasana di MSD. Aku merasakan pelajar lama mungkin dah jemu kot raya di MSD kali ni. Tak pun mungkin juga dorang utamakan pelajar-pelajar baru raya di MSD kali ni. Entah la, aku agak je. Tak sangka juga kali ni kami budak KIDR bertemu ustazah yang ajar kami dulu di KIDR, nama ustazah tu Adhanawati. Dia ajar kami sekejap je di KIDR, dalam 2003 kalau tak silap aku dia ajar di KIDR, dalam beberapa bulan je. Dia baru je lagi tiba di Jordan, dalam 3 minggu, ambil PHd di Urduniah University.

Kami sampao tiba di Mu’tah selesa maghrib. Tadi lepas je balik dari MSD, kami singgah pula ke Carefour, aMman. Semua arab pandang pelik je pakaian Melayu kita ni. ha3..Aku peduli pe. Selumber je jalan-jalan, mana taknya dorang pandang pelik je kita dengan berpakaian baju melayu yang macam-macam warna, siap bersampin lagi, ha yang pakai songkoknya lagi. Lom lagi yang akhwat (perempuan) kita ni lagi r, dorang yang pakai baju kurung yang bercorak-corak menarik, warna-warna ceria buatkan arab-arab pandang-pandang kami.ha3..

Ok lah, itu je untuk hari ni. Esok aku nk ke MSD balik. De meeting pula dgn MPPM. Ok selamat berseronok di Hari Raya ni. Makan tu agak-agak la.he3..

           
 


2 responses to “Hari Kedua di MSD..

  1. alifdalmim says:

    salam..amz, mcmner nk tgk gmbr ni besar2??

    bila nk send gmbr kita dulu kt umah sana b4 sy balik Msia??hehehe

  2. shinja says:

    Salam..trm ksh atas lawatan saudara ke blog Duniaku Hijau.hahahaha..Ok utk pengetahuan saudara, just klik je pic yg nk di tengok, secara auto dia akan jd besar.

    Ok klo nk aMz send pic kita dulu leh je, nanti online jgn lupa ingt kn aMz eh.Kita send melalui ym je. Ok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span

%d bloggers like this: