Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Lawatan Delegasi Negeri Perak ke Jordan

on August 10, 2009

8 Ogos 2009 hari Sabtu, yang bertempat di bangunan rasmi Jabatan Penuntut Malaysia Amman, baru-baru ni satu lawatan kerja dari delegasi Negeri Perak ke Jordan. Lawatan kerja yang bermula dari Mesir kemudian ke Jordan dan terakhir ke Syria. Lawatan kerja ini melibatkan anak-anak Perak yang belajar di Timur Tengah bagi melihat sendiri dan berdialog berkenaan tentang masalah anak Perak di sini.

Sekalung penghargaan kepada Dato Dr. Abdul Rahman Bin Hashim (Setiausaha Kerajaan Negeri Perak), Dato Ahmad Kamal Bin Md Shahid (Penasihat Undang-Undang Negeri Perak), Dato Jamalludin Al Amini Bin Hj Ahmad (Pegawai Kewangan Negeri Perak), Mr Mohammad Zahir Bin Abdul Khalid (Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi), Datuk Mohd Najmuddin Bin Elias Al-Hafiz (Penasihat Agama kepada Menteri Besar Perak merangkap ADUN Batu Kurau), Tan Sri Harussani Bin Hj Zakaria (S.S Mufti Kerajaan Negeri Perak), Pn. Sri Ainon Bin Abd Ghani, Dato Mohamah Nor Bin Mansor (Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Agama Islam Perak), Dato Zainal Abidin Bin Omar (Pengarah Pembangunan Negeri Perak), Dato Mohd Hafarizam Bin Harun (Peguam Tetuan Wan & Aishah Mubarak), Dato Rosli Bin Husin (ADUN Behrang), Datuk Mohd Tarmizi Bin Idris (ADUN Kenering), Dato Rusnah Bt. Kassim (ADUN Hulu Kinta), Mr Jamaluddin Bin Mohd Radzi (ADUN Behrang), Mr Mohd Osman Bin Mohd Jailu (ADUN Changkat Jering), Mr Azhar Bin Ahmad (Pegawai Khas kepada Menteri Besar), Dato Ir. Safry Kamal Bin Ahmad (Pengarah JKR Negeri Perak), Dato Abdul Aziz Khan Bin Abdul Khayum Khan (Pengurus Syarikat A&A Carpet Sdn. Bhd), Mr Mohd Nizam Bin Mohd Hassan kerana sudi datang menziarahi kami, anak-anak Perak yang belajar di sini.

Lawatan ini juga membuka ruang bagi memperkenalkan barisan baru Badan Kebajikan Anak Perak Jordan sesi 2009/2010 kepada pihak Kerajaan Perak sendiri. Moga barisan baru BKAPJ kali ini meneruskan agenda menjaga kebajikan ahli-ahlinya. Saya akan menyokong sepenuhnya dan cuba memberikan komitmen yang padu pada kalian.

Diharapkan pertemuan ini merupakan satu peluang untuk membina semangat dan motivasi kepada kami dalam meneruskan cita-cita kami hingga ke puncak jaya. Doakan kami moga berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang di mata masyarakat.

Advertisements

3 responses to “Lawatan Delegasi Negeri Perak ke Jordan

 1. NoRuLLiSzA says:

  moga pertemuan ini, memberi smngt baru pada semua student perak di jordan ni.. insAllah

  chaiyok!! hidup berjasa demi bangsa dan agama..

 2. JHaZKiTaRo says:

  salam ramadhan dari pelajar di bumi eire.. blog hopping.. rajin2, meh laa lompat2 ke blog hamba.. 🙂

 3. shinja says:

  kak Lisza:- InsyaAllah ianya memberikan sesuatu yang bermakna khas untuk mahasiswa Perak di Jordan, tidak juga di Mesir & Syria juga.huhuhu.. Banyakkan berjasa..

  JHaZKiTaro :- Salam Ramadhan..insyaAllah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span

%d bloggers like this: