Rebina Biru

"senyum|ceria|hepi²"

Sekali lagi aku di TaG!!

 

Assalamualaikum semua,
Sekali lagi aku di TaG oleh saudara anap. Time nak exam ni la dia leh sempat lagi bagi tugasa kat aku. Ok tak pe. Tabah!. Aku tak nak bertangguh, nanti bila dah masuk fatrah imtihan kena fokus pada imtihan. Jadi baik selesaikan secepat yang mungkin. Ok anap, ni hasilnya. Harap anda gembira dengan tenang. 🙂

1> Do you think you are HOT?
Hmm tak tau la nak jawab cmne. Apa-apa pun kalian semua lebih mengetahui aku ni bagaimana. Ok terima kasih 😉

2> Upload your fav picture of you!!

ala-ala klasik
3> Why do like that picture?

Masa ni aku Seminar Dasar Luar Negara di MSD. Gambar ni aku pilih rawak je. hahaha..
4> When was the last time you ate pizza?
Masa tu aku di Malaysia. Aku makan bersama family. Mak abah aku selalu juga bawa anak-anaknya keluar makan pizza bersama. Aku suka kan soup cendawannya. Kalian suka makan pizza?

5> The last song you listen to?
Lagu kak Yuna

6> What are you doing right know beside this?
Aku akan masak air, bancuh susu tepung yang aku beli, (Nido namanya, kadang-kadang aku akan beli Halibna), aku juga suka milo. Sekarang ni stok milo nak habis da. Waaaa…

7> What name would you prefer besides yours?
aMz, Rebina Biru, shinja_takeda..

 

8> People to tag:
a-
mahsyar
b- aDam
c- kak zalila
d- cik FaRauLah
e- cikf=)

9> Who is number one?
Kawan blog. Blog baru dia yang simple dan cantik sekarang ni.

10> Number three is having a relationship with?
🙂 Dia seorang yang sibuk. Akak yang mengenal aku wordpress.com. Aku nak jadi murid dia, penulisan kreatif.

11> Say someting about number five?
“bila saya cakap ngan kengkawan sy seorang yang pemalu, mesti ada yang ketawa guling2..jauh di sudut hati saya, sebenarnye saya seorang yg pemalu” (petikan dari entry beliau bertajuk ~iTu KaMu..iNi SaYe..~ )

12> What about number four?
Blog baru, ala-ala strawbery.

13> Who is number two?
Ustaz aDam, bekas pelajar Mu’tah, budak negeri 9.

10 Comments »

Tag : Handwriting

Salam Ceria semua..Harap kalian semua dalam keadaan sihat.

Aku ditag lagi!! Dengan orang yang sama juga. Hahahah..

Ok la, tanpa menghampakan beliau, aku buat sekadar yang termampu. Ok adam, lihat & perhatikan dengan keadaan ceria eh.

1. Your name / username:

aMz / shinja

 

2. Left handed or right handed:

left handed

 

3. Favorite letter to write:

ada apa dengan 'a'

 

4. Lest favorite letter to write:

ha de pe plk dgn 'z'?

 

5. Write “The quick brown fox jumps over the lazy dog”:

 

6. Tag 6 people:

tak de sapa pun aku nak tag nya..hahaha

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar aDam. Ha di sini aku tak de idea nak tag siapa-siapa pun. Harap korang semua berbahagia la sebab tak kena tag dengan aku. Jom kawan-kawan bergembira!!

p/s : Ke sebab blog aku ni tak de pengunjung sangat? tu yang aku tak leh nak tag sapa-sapa. hahaha.. 😛

p/s : Maaf la tulisanku ini agak kurang comeLnya.. (aku senyum sendirian)

10 Comments »

Bertuah punya ADAM !!

Salam Ceria buat kalian semua,

moga kalian dalam kadaan ceria-ceria selalu eh. Entry aku kali ni cuma nak memenuhi tugasan yang diberikan oleh Saudara Adam. Aku ingat apa la present yang dia nak bagi.. Rupa-rupanya..

Ceh!!

Ceh!!

& Ceh!!

Ko saje eh adam. Aku dah la lama tak update blog ni, banyak keja yang perlu aku selesaikan. Dengan keja sebagai student lagi, keja sebagai seorang pemimpin lagi. Apa-apa pun aku akan cuba la buat homework yang ko bagi ni dengan sebaiknya. Ok ni hasilnya.. Semoga ko puas hati eh.

aku anak Malaysia

A M Z A R I  

A Mzari nama mudah aku. Biasa-biasa orang kebanyakan, kawan-kawan, cikgu-cikgu, akan panggil aku dengan pangilan aMz je. Ha tu la paling ringkas pun..

M asakan mak, rrrRrrrrrrrrrrr tidakkkk..Dah lama tak makan masakan mak. Masakan mak aku la paling best. Korang pun mesti akan katakn begitu juga kan pada mak ibu mama korang kn?!

Z harfan..Ha yang ni nama aku yang ketiga, selain Mohd & aMzari. Tak penah lagi orang panggil nama aku zharfan, kalau ada pun mesti akan panggil dengan nama penuh sekali la. Tak penah lagi orang akan sapa aku dengan nama cmni, ” Eh zharfan!! lama tak jumpa?” atau “Wah-wah kamu zharfan, makin gembira kamu sekarang ni eh? Pe rahsia ko zharfan?”

A aku punya hobi eh, ha aku suka baca buku-buku motivasi, artikal-artikal yang berkaitan tentang motivasi. Sebab aku perlukan motivasi. Aku ni jenis yang mudah down, so aku cuba kekalkan motivasi aku dengan membaca benda-benda ni. Lagi 1 hobi aku adalah melukis. Owh buat masa ni aku di Jordan ni tak de masa untuk luangkan masa melukis-melukis ni. Kalau dulu di Malaysia aku sempat je lukis pemandangan. Aku sukakan kedamaian alam yang hijau, nyaman… Aku suka juga join-join program. Dengan cara ni aku dapat meningkatkan lagi softskill aku. Lagi 1, aku suka la melancong. Bila di Jordan ni kan, minat untuk melawat, melancong negara-negara luar ni makin mendalam. Kiranya de peluang lagi, aku nak melancong lagi ke negara yang tak penah aku jejak. Serius aku katakan, bila di Malaysia kita tak dapat nak berpeluang untuk mengenal, melancong, melawat, menambah ilmu & pengalaman ke tempat orang. Alhamdulilah aku dah pun jejak kaki ke Turki (Istanbul & Bursa), Syria (Dimasy), Mesir (Kaherah, Damanhur & Alex), & Arab Saudi (Madinah & Mekah). Kalau de peluang lagi, aku nak ke Syria sekali lagi & Lubnan. Wah-wah!!

R ebina Biru..Ha ni adalah pengenalan aku. Atau nama pena la kata orang. Entah la mana aku dapat ilham nama ni pun aku pun tak ingat da. Selain nama pena aku shinja takeda.

I dea nak buat homework ni bukannya mudah. Aku sebenarnya tak tau nak buat tag ni cmne. Aku main bantai je.Hahahah..Janji sesedap jari menaip. Ok tak adam?!

4 Comments »

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

a wife, a mom and a student~

catatan seorang ibu yang dah tak berapa muda~

Bayan

bicara rasa sang bayan

DropShort

A Pit Stop For Short Attention Span